ZECI DE INTERVENȚII ALE ECHIPAJELOR ISU DÂMBOVIȚA ÎN ULTIMELE ZILE

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 20 – 26 iulie 2020

În perioada 20 – 26 iulie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 52 evenimente: 6 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 8 incendii de vegetație, 15 acţiuni pentru asigurare zonă, 11 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acțiune de descarcerare, două acțiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile cetățenilor, 4 misiuni pirotehnice şi 5 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o salvare animal, 3 deblocări de ușă și una pentru căutare persoană rătăcită). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 250 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 9 controale pe linia situațiilor de urgență (două la unități de comerț și 7 la unități de turism) și două controale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la unități administrativ teritoriale (verificare existență dispoziții permanentizare activitate COAT). De asemenea, au mai fost desfășurate 4 activități (în comun cu IPJ/DSVSA/ITM) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public (supermarket-uri). S-au aplicat 19 sancțiuni contravenționale principale (16 avertismente și 3 amenzi în cuantum de 20.500 lei). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.

Au fost emise două autorizații de securitate la incendiu (o staţie publică de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule și o clădire de comerț), o autorizație pentru un adăpost de protecție civilă și 11 avize de securitate la incendiu (două clădiri de producție, două clădiri de comerț, o clădire de alimentație publică, două clădiri de îngrijire a sănătății, o clădire pentru lăcaș de cult, o clădire de învățământ, o clădire de turism și o stație mixtă de distribuţie a carburanţilor pentru autovehicule).

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE