ZECI DE SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTI ÎN CADRUL UNEI NOI ACȚIUNI TRUCK&BUS

La data de 14 februarie a.c., în intervalul orar 08⁰⁰-16⁰⁰, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, pe raza județului, în cadrul acțiunii Truck&Bus.

Astfel, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă sau de persoane, dintre care 5 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 10 pentru neportul centurii de siguranță.

Alte 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012 și 5 pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 15/2002.

Totodată, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, au reținut 2 permise de conducere, unul pentru consumul de alcool și unul pentru încălcarea regimului legal de viteză, și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:

– Pe drum național 71, în localitatea Ilfoveni, un bărbat, de 47 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o autoutilitară, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, șoferul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, fiind aplicată si o sancțiune contravențională, în valoare de 1.305 lei.

– Pe drumul județean 711, în localitatea Băleni, un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce transporta 1.49 m³ de material lemnos, fără a deține licență de transport.

Polițiștii au reținut plăcuțele cu număr de înmatriculare și au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a autoutilitarei pentru 6 luni.

– Pe drumul județean 711, în localitatea Comișani, un bărbat, de 45 de ani, a fost surprins de polițiști în timp ce transporta 1.23 m³ de material lemnos, fără a deține licență de transport.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii plăcuțelor cu număr de înmatriculare și suspendarea utilizării autoutilitarei pentru 6 luni.

– Pe drumul județean 711, în localitatea Comișani, un tânăr de 22 de ani, a fost depistat transportând 2.00 m³ de material lemnos, fără a deține licență de transport.

Și în acestă situație, polițiștii au reținut plăcuțele cu număr de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare a autoutilitarei pentru 6 luni.

– Pe drumul național 72, în localitatea Răzvad, polițiștii au surprins un bărbat, de 45 de ani, în timp ce ar fi condus un autovehicul fără a deține permis de conducere.

În momentul controlului, bărbatul ar fi prezentat polițiștilor un permis de conducere fals.

În cauza, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.