ZECI DE SESIZĂTI PRIVIND ÎNCĂLCAREA LEGII ELECTORALE, ÎN LUCRU LA POLIȚIE!

Menționez că de la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice.

Până la acest moment, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, au fost înregistrate 29 de sesizări privind posibile încălcări ale legislației în domeniul electoral și 43 de semnalări prin Sistemul Informatic de Monitorizare a prezentei la vot –SIMPV.

Ca urmare a sesizărilor, au fost întocmite 24 de lucrări generale, 4 dintre acestea fiind în curs de verificare.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne se află în teren pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și facilitarea procesului electoral în cele 433 de secții de votare, constituite pe raza județului Dâmbovița.

În continuare, efectivele angrenate acționează cu fermitate, corectitudine și echidistanță pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Forțele sunt suplimentate în zonele de risc și în locurile unde vor fi aglomerări de persoane. De asemenea, efectivele angrenate urmăresc respectarea măsurilor de protecție în vederea prevenirii infectării cu noul coronavirus.

SURSA: IPJ DÂMBOVIȚA