ZI PLINĂ CU INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ! OAMENII NU ÎNȚELEG CÂT DE PERICULOASE POT FI!

Se intervine pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată în comunele Tătărani(Caprioru), Cobia(Craciunesti), Gura Foii(Bumbuia), Malul cu Flori și Cornești.

Până la această oră au fost stinse de către pompieri alte 7 incendii de vegetație in Glodeni, Bâldana, Bungetu, Visina, Matasaru, Bălteni și Târgoviște(cartier Vlad Tepes).

‼️ Rugăm cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație, deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile agricole, pădurile ori locuințele din imediata vecinătate, dar și participanții la trafic de pe drumurile naționale și județene aflate în apropierea lor.

‼️ Atragem atenția cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

‼️ De asemenea, locațiile suprafețelor agricole afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, pentru verificare și impunerea măsurilor privind modul de respectare de către fermieri a bunelor condiții agricole și de mediu referitoare la arderea miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil și la arderea pajiștilor permanente.