Ziua Drapelului Național marcată, astăzi, la Târgoviște

Oficialitățile dâmbovițene au marcat, astăzi, 26 iunie 2020, Ziua Drapelului Național al României. Evenimentele solemne au debutat cu slujba de sfințire a drapelului, în Catedrala Mitropolitană, și au continuat în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște.

După primirea onorului de către prefectul județului, Aurelian Popa, atât reprezentantul guvernului în teritoriu, cât și președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și vicepreședintele Senatului României, Titus Corlățean, au susținut alocuțiuni prin care au amintit de faptele eroice ale înaintașilor, dar au lansat și un apel la responsabilitate în aceste momente în care pandemia de COVID-19 pune la încercare întreaga lume. De asemenea, vicarul eparhial, Ionuț Ghibanu, a transmis mesajul Înalt Prea Sfinției Sale Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei.

Alexandru Oprea, președintele CJD: „De fiecare dată când sărbătoream, până acum, Ziua Drapelului Național al României ne gândeam la cei de dinaintea noastră, la cei care au fost supuși unor mari încercări ale vieții, la românii care au făcut tot ce a depins de puterea, eforturile și ambiția lor pentru a-și apăra țara, pentru a-și reprezenta cu onoare patria sau pentru a-și proteja originea, identitatea, locurile și lucrurile care ne definesc.

Însă indiferent de motivul pe care l-au avut, responsabilitatea a fost cuvântul care i-a făcut pe eroii români să pășească, mereu, doar înainte.

Astăzi sărbătorim Ziua Drapelului Național al României altfel. În aceste momente ne gândim la ei, românii care ne-au făcut mândri și ne-au dat speranțe, și ne gândim la noi, cei care am rămas în urma lor și care trebuie să le urmăm exemplul.

E rândul nostru să facem tot ce ține de puterea și voința noastră pentru a ne apăra țara. Și dacă într-adevăr vrem să facem acest lucru trebuie să vrem și să fim capabili să ne apărăm între noi.

Așa cum putem vedea cu toții, timpul ne pune la încercări diferite. Și cea mai mare lecție pe care ne-o oferă drapelul românesc astăzi este tocmai aceea de a nu uita de lucrurile care ne leagă și care ne fac puternici. De a nu uita să fim responsabili și buni unii cu ceilalți.

Spun aceste lucruri pentru că încercările de azi nu sunt despre război și pace. Sunt despre unitate. Despre a fi separați, dar de fapt împreună. Despre a ne proteja pe noi, pe cei dragi, dar, de fapt, de a ne apăra ca popor.

Și cred că gândindu-ne la marile sacrificii pe care eroii români le-au făcut de-a lungul timpului, avem și noi datoria de a-i răsplăti cu aceeași responsabilitate de care au dat și ei dovadă.

Stă doar în puterea noastră să reușim să mergem înainte. Pentru că atunci când viața ne pune la încercare, nu renunțăm. Mergem mereu, doar înainte, cu responsabilitate, curaj și grijă pentru cei din jur, așa cum au făcut-o și cei de dinaintea noastră.

Vă mulțumesc!

La manifestări au participat și parlamentari dâmbovițeni, șefi ai instituțiilor publice, cadre militare.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița