Ieșirea de sub restricțiile de circulație va aglomera cu siguranță principalele zone de distracție preferate de români, la munte sau la mare! Pentru cei care nu vor să se aventureze cu micuții pe drumuri intens circulate avem o propunere care merită să fie luată în calcul, Ziua Copilului la Muzeul Golești!
Primul avantaj este acela că muzeul în aer liber are la dispoziția micuților un parc de 14 hectare unde se pot respecta cu lejeritate măsurile de distanțare fizică. Al doilea atu este acela că personalul muzeului a pregătit în mod special pentru această zi o serie de activități dedicate micuților. Pe lângă acestea, muzeul este un loc educativ unde copiii pot învăța despre familia Golescu, văd cum era viața la conac în secolul al XIX-lea sau cum învățau să scrie într-o cutie cu nisip, copiii țăranilor la școala înființată de Dinicu Golescu special pentru ei.
Tot aici află și despre povestea lui Tudor Vladimirescu, cel care și-a trăit în acest loc ultimele zile de libertate.
Sentimentul de libertate va fi prețuit în egală măsură de părinți și de copii atunci când vor admira în aer liber căsuțele aduse din toate regiunile țării în cadrul unui muzeu al satului renumit pentru frumusețea lui și care este al treilea ca mărime din țară.
Și dacă tot nu v-ați decis până acum, aflați că de la Târgoviște la Golești aveți doar o oră de mers, timp în care admirați Valea Dâmboviței! Iată și invitația transmisă de Muzeul Golești:
„În fiecare an am sărbătorit împreună Ziua Copilului . În fiecare an am cântat, am dansat și ne-am bucurat alături de copii, fie ei mai mici sau mai mari. Muzeul Golești sărbătorește și anul acesta Ziua Copilului cu ateliere demonstrative de pictură pe piatră și confecționarea jucăriilor, ateliere de desen porturi populare, concursuri cu premii, expoziție machete case tradiționale, trenulețe funcționale. Avem 14 hectare de teren care conțin trecutul, prezentul și viitorul nostru și pe care vă puteți distra în aer liber, de Ziua Copilului, la Muzeul Golești. Suntem în fiecare an împreună de Ziua Copilului. Petrecerea începe luni, 1 iunie, ora 10.00 la Muzeul Golești.”
Pentru cei care nu reușesc să ajungă la muzeu sunt și activități online dedicate copiilor!