ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ! DÂMBOVIȚA: 20 DE ACCIDENTE DE MUNCĂ MORTALE ÎN 2020!

Comunicat de presă

Astăzi, este marcată, pe plan mondial, Ziua internațională a securității și sănătății în muncă, eveniment care are ca obiectiv crearea unei culturi a securităţii și sănătății, care să contribuie la reducerea numărului de decese și răniri legate de muncă.

În actualul context epidemiologic, principalele obiective ale acestei zile țin de promovarea la nivel mondial a prevenirii contaminării și îmbolnăvirii cu SARS-COV-2 dar și a evitării producerii accidentelor de muncă și a bolilor profesionale.

Tot astăzi, mișcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, lansând un apel la protejarea vieții și a sănătății angajaților.

Având în vedere că, în anul 2020, pe teritoriul județului Dâmbovița, au fost comunicate 125 de evenimente, produse la firme înregistrate în județul nostru, sau care au doar punct de lucru în Dâmbovița, dintre care 20 de accidente au fost mortale, iar de la debutul anului în curs au fost comunicate 55 de evenimente, dintre care 3 accidente mortale, ITM Dâmbovița atrage atenția că, în desfășurarea oricărei activități economice, este imperios necesar să se pună accent pe instruirea personalului, pe purtarea echipamentelor de protecție, pe respectarea instrucțiunilor tehnologice, precum și pe respectarea disciplinei în muncă.

Obiectivul nostru rămâne, și anul acesta, asigurarea unor condiții de muncă decentă pentru toți, prin protejarea drepturilor lucrătorilor și promovarea unui mediu de lucru sigur și sănătos, care să diminueze la maxim riscurile producerii accidentelor de muncă.

Revin cu un apel, adresat tuturor angajatorilor și angajaților de pe piața muncii județului Dâmbovița, să trateze cu responsabilitate problema combaterii și prevenirii contaminării cu COVID-19, contribuind astfel la stoparea acestei pandemii, care ne-a dat viețile peste cap.

Vreau să le urez `La mulți ani` și să le mulțumesc responsabililor SSM din ITM Dâmbovița, care ne ajută, în fiecare zi, în acțiunile de prevenire a producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale.

Profit de ocazie și pentru a le ura `Sărbători Fericite` și multă sănătate tuturor dâmbovițenilor, cărora le mulțumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordă, în acțiunile noastre!” – Marius Lixandru, inspector șef ITM Dâmbovița.

Lixandru Marius

Inspector Șef