ZIUA LIMBII ROMÂNE, SĂRBĂTORITĂ LA BIBLIOTECA ORĂȘENEASCĂ TITU

 Astăzi, 31 august 2021, Biblioteca Orășenească Titu, a organizat activitatea cu tema: Slavă ȚIE, Limbă Română!, activitate ce a finalizat cu succes a XII-a ediție a Școlii de Vară – „ Vara de poveste la Titu”, unde au participat peste 50 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani.
Activitatea, a demarat cu alocuțiuni aduse din partea Primăriei Orașului Titu, prin doamna viceprimar Gabriela Chițu, care a transmis copiilor gânduri de bine și de frumos printr-un citat al scriitorului Nichita Stănescu ” „A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte”. Doamna bibliotecar Nicoleta Liliana Grigorescu, a amintit despre vorba vie și populară a lui Ion Creangă în Amintiri din Copilărie, despre limbajul colorat și spumos al lui Caragiale într-o lume plină de moftangii, despre limbajul artistic al poeziilor lui : Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Alexandru Vlahuță și mulți alții care au contribuit la șlefuirea graiului românesc.
Activitatea a mai cuprins recitaluri de poezie și muzicale, dar și o expoziție de carte a autorilor români și autohtoni, aceasta finalizându-se cu premierea copiilor, ce a constat în: diplome, trofee și cărți din partea Editurii Litera. Mulțumesc pe această cale tuturor copiilor și tinerilor care au participat în cadrul atelierelor de vară, părinților și bunicilor pentru încrederea acordată și nu în ultimul rând Primăriei Orașului Titu și Consiliului Local, cât și partenerilor noștri: Editura Litera, Librariile Dialar, Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu, Dâmbovița, Centrului Europe Direct Târgoviște, Bibliotecii Județene „ Dinicu Golescu” Argeș și Televiziunii Columna, pentru sprijinul acordat! LA MULȚI ANI, LIMBA ROMÂNĂ!
Bibliotecar Responsabil,
Grigorescu Nicoleta Liliana