ZONA FĂRĂ DECLARAȚIE INCLUDE 30 DE KM ÎN JURUL MUNICIPIILOR! IATĂ NOILE PRECIZĂRI ALE GRUPULUI DE COMUNICARE STRATEGICĂ!

Grupul de Comunicare Strategică a avut nevoie de o săptămână să vină cu precizări menite să lămurească cetățenii cum se aplică regulile de circulație fără declarație acolo unde nu există zone metropolitane, situație în care se afla și județul Dâmbovița. Așadar, potrivit acestor informații se stabilește zona liberă pe o distanță de 30 de kilomtetri în jurul municipiilor în interiorul aceluiași județ. Astfel, dâmbovițenii se pot raporta la două orașe municipii: Târgoviște și Moreni! O nouă eroare în contextul în care cetățenii din zona de sud a județului, acolo unde nu există niciun municipiu la distanță de 30 de kilometri nu se pot bucura de aceleași drepturi! 

Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.

GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ