FORȚELE DE ORDINE, ÎN ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică, au continuat să acționeze în sistem integrat, desfășurând activități de verificare cu privire la respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în zonele aglomerate au reprezentat obiectivul acțiunilor, astfel că au fost controlați cu prioritate agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri și terase de pe raza județului Dâmbovița.

Au fost organizate 31 de acțiuni punctuale, fiind efectuate controale la 215 obiective/locații.

Totodată, în cadrul controalelor desfășurate în trafic, polițiștii au verificat peste 280 de mijloace de transport și au legitimat 846 de persoane.

De asemenea, pentru neregulile descoperite au fost aplicate 296 de sancțiuni contravenționale, dintre care 54 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Alte 35 de sancțiuni contravenționale au fost pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform prevederilor Legii nr. 61/1991

Acțiunile vor continua, în sistem integrat, și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.